МАКЕДОНИЈА ЈА НАДМИНА И СЛОВЕНИЈА ВО БРОЈОТ НА ЗАРАЗЕНИ СО КОВИД -19

//

Македонија и официјално ја надмина Словенија според бројот на заразени случаи од Ковид-19. Според последните информации од вчера, вкупната бројка на ковид дијагностицирани во нашата држава изнесува 1.421, а во Словенија е 1.408.

Словенија е држава која има и реално поголем број на житеели кои што живеат во земјата, над 2 милиони, додека во Македонија бројката е многу помала.
Исто така, како ризик фактор за Совенија е и тоа што се граничи со Северна Италија, регион кој најмногу настрада од коронавирусот, а до средината на март границата со Италија беше отворена.

Македонија исто така е на врвот на листат со најмногу починати од коронавирусот споредбено со земјите од соседството. Досега има 71 починат, односно 34 починати на 1 милион жители. Грција има 13, Бугарија 8, Албанија 1о, Србија 19, Хрватска 15, Бих 19.

Претходна статија

ПОВЕЌЕ АМЕРИКАНЦИ ПОЧИНАЛЕ ОД КОРОНАВИРУСОТ ОТКОЛКУ ШТО БИЛЕ УБИЕНИ ВО ВОЈНАТА ВО ВИЕТНАМ

Следна статија

СДСМ: ЧУЛЕВ ГО ШТИТИ МИЦКОСКИ И СЕ СТАВА НАД ИСТРАГАТА

Најново од Вести