МЕДИЦИНСКИ ПЕРСОНАЛ ОД ГРАДСКА НАПАДНАТ НОЌЕСКА ПОСЛЕ ПОЛНОЌ

Медицински персонал, меѓу кои лекари, сестри и болничари од Градската болница „Св. Климент Охридски“ ноќеска, два часа после полноќ, биле нападнати од група луѓе.

За деталите и мотивите за нападот МВР најавува соопштение за текот на денов. Неофицијално, во инцидентот има приведени лица.