2000 ЕВРА КАЗНА ЗА АДВОКАТ КОЈ ЈА НАРЕКОЛ ЛАЛИЧИЌ SWAROWSKI СУДИЈА

Адвокатот Асмир Алиспајиќ е казнет 2000 евра со решение од скопскиот Кривичен суд, поради објавен статус на неговиот личен профил на Фејсбук, во кој пишува дека „Swarowski судија Софија Лаличиќ дно од судија“.

Решението за казната Алиспаијќ го објави на Фејсбук, пишувајќи дека „Swarowski судството продолжува“.