| |

МЕДИЦИНСКИТЕ РАБОТНИЦИ ОД ВНАТРЕШНОСТА: МИСЛЕВМЕ ДЕКА СЕ СНИМА ХОРОР ФИЛМ

Поголем број на медицински сестри и други здравствени работници од внатрешноста на државата се наоѓаат на Инфективната клиника и Градската општа болница „8-ми Септември“ во Скопје каде ги заменуваат и им помагаат на своите колеги.

„Имаме премногу болни. Кога дојдовме имаше 40 пациенти во одделот. Се уште ни зујат ушите од викањето нивно и како молат, сестро помогни, сестро немаме воздух, умираме сестро. Со толку страшна слика се соочивме, што ова ќе ми остане доживотно во сеќавање“ вели Севги Гаваз, медицинска сестра од Струга.

Севги Гаваз, медицинска сестра од Струга заедно со уште четворица нејзини колеги од струшката градска болница доброволно заминаа на припомош на колегите во болницата 8-ми септември во Скопје, каде се лекуваат болни од Ковид-19.

Вели секој ден е борба за нов живот, а секој момент борба за капка воздух. Кога почнала да се шири пандемијата, мислела дека се работи за обичен грип.

„Но кога ги видовме пациентите како им се влошува состојбата, нагло качување на температура, па останување без воздух. Кога дојдовме овде да им помагаме на нашите колешки кога се соочивме со целата ситуација ние се шокиравме и мислевме дека се снима некој хорор филм“ вели Гаваз.

Прочитајте го целиот напис овде.

Слични Објави