| |

МЕНДУХ ТАЧИ РЕИЗБРАН ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ДПА

На седмиот конгрес на ДПА повторно за претседател беше реизбиран актулениот претседател на партијата Мендух Тачи. Тој пред присутните истакна дека ДПА во периодов што следи ќе се залага да се имплементира Договорот за името со Грција кој, како што рече е основен услов за Македонија да се интензивира во евроатлантските интеграции.За време на седмиот конгрес го избра новото претседателство на партијата со  нови пет потпретседатели. Имер Алиу беше избран за нов генерален секретар на партијата, а Илјаз Халими за пртседател на Централно собрание.Покрај тоа беше изгласана и резолуцијата на паратијата која во себе има неколку точки, пред се за побрзо членство на Македонија во ЕУ и НАТО и целосна еднаквост на Абланците во системот преку механизам на целосен конзензус во донесување на одлуките.

Слични Објави