МИЦКОСКИ: ЗАЕВ Е ОЧАЈНИК КОЈ САКА ДА ИЗБЕГА ОД ПРАВДАТА

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски го нарече Заев очајник кој сака да избега од правдата. Според Мицкоски Заев се препотувал за да најде начин како да ги спаси замешаните во случајот „Рекет“ функционери на СДСМ.

Мицкоски најави дека и покрај тоа што по неуспешните преговори Заев добил неколку месеци мир, правдата ќе го стигне за случаите „Рекет“, но исто така и „Рекет 1“ „Рекет 2“ и „Рекет 3“ .

Мицкоски изјави дека Заев се трудел да ги направи Русковска и Јовевски, алатка за негова одбрана од идни истраги.