|

Мигранти од Конго и Авганистан најдени во приколка од камион на Богородица

Мобилните тимови на Царинската управа објавија дека спречиле нелегален влез на мигранти во државава.

„На 14 април на граничната царинска испостава Богородица, при контрола на товарно моторно возило со српски регистарски таблички, пријавено за транзит, биле пронајдени пет мигранти без документи за идентификација“, објави МВР.

При детална контрола на возилото извршена со мобилен скенер, во делот од приколката наменет за резервни делови, биле пронајдени петте лица со потекло од Конго и Авганистан.Слични Објави