|

МВР: Лажна е пријавата за наводно поставена експлозивна направа, завршија потребните проверки

Министерството за внатрешни работи соопшти дека во 16.15 часот завршиле потребните проверки во врска со денешната пријава со закана за поставена експлозивна направа, по добиените пораки на приватни електронски адреси на 14 професори, и утврдено е дека станува збор за лажна пријава.

Веднаш по добиената пријава, од полициски службеници се преземени мерки за безбедно евакуирање, а потоа е извршени и детални проверки од тимови за антитерористички проверки и утврдено е дека станува збор за лажна пријава.Слични Објави