НА КРИВОЛАК ЌЕ СЕ ОБУЧУВААТ ПРИПАДНИЦИ НА АРМИЈАТА НА САД

//

Од први до дваесетти август, воениот полигон Криволак ќе биде домаќин на воена обука на одбрани единици под раководство на Европската команда на силите на САД.  Од Генералштабот на АРМ и од Министерството за одбрана велат дека овој тренинг претставува можност за АРМ да ги покаже своите капацитети да биде домаќин на обуки на воениот полигон Криволак. Исто така ова ќе биде прв пат да се користи полигонот во Македонија од страна на авијациски единици на САД, откако неодамна беше сертифициран од страна на Седмата команда за обука на копнените сили на САД. Од Канцеларијата за воена соработка при Американската амбасада објаснуваат соработката е фокусирана врз неколку главни цели: поддршка на Македонија да стане НАТО членка, поддршка за реформите кои треба да се спроведат, поголема операбилност на македонската војска, потоа развој на регионална соработка и подготовка на македонските војници за учество во мисии за поддршка на глобалната безбедност.

 Претходна статија

ДОСТА НЀ ЕБЕТЕ!

Следна статија

ВЛАТКО ЃОРЧЕВ ДО МИНИСТЕРОТ ЗА КУЛТУРА АДЕМИ: НЕ ГО ЧЕПКАЈТЕ МУЗЕЈОТ НА ВМРО

Најново од Вести

Историскиот музеј во Благоевград ќе претстави две монографии, за ВМРО и за улогата на активните жени во бугарските заедници во Македонија и Одринска Тракија

Во Регионалниот историски музеј – Благоевград денеска ќе бидат претставени две монографии на д-р Елена Александрова,