|

НА СКОПСКИОТ АЕРОДРОМ НЕМА ДА СЕ ИНСТАЛИРАТ ТЕРМАЛНИ КАМЕРИ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД КОРОНАВИРУС

Комисијата за заразни болести заклучи дека нема потреба за ригорозни мерки околу смртоносниот коронавирус од кој во Кина досега починаа 9 лица, а околу 500-тини се заразени.

Епидемиолозите одлучиле дека засега не треба да биде во функција и термалната камера на аеродромот, а за оние кои патуваат во Кина или се враќаат од земји каде го има вирусот ќе им делат информативни материјали -да не одат во областите каде е потврден вирусот, а оние кои се враќаат во земјата ако имаат респираторни симптоми каде да побараат помош.Слични Објави