|

ШИЛЕГОВ: „МАКСТИЛ“ Е НАЈГОЛЕМ УВОЗНИК НА ОТПАД ВО МАКЕДОНИЈА

Околу информациите во јавноста дека во рок од две години биле увезени 29 милиони тони отпад, градоначалникот Петре Шилегов дернеска рече дека најголем увозник на отпад во Македонија е „Макстил“.

„Разговарав со Министерството за животна средина. Таму ја имаат точната евиденција и на количините и на субјектите и на бројот на субјектите кои што се издадени. Тоа што од таму ми е кажано е дека не станува збор за отпад што се депонира туку за отпад што се користи во индустриски цели. Како најголем увозник се јавува Макстил, а се увезува отпад од старо железо“, вели Шилегов, како што пренесува Слободен Печат.

Слични Објави