НАЈМАЛКУ 17 ЛУЃЕ ЗАГИНАА ВО АВИОНСКА НЕСРЕЌА ВО ЈУЖЕН СУДАН

Во авионската несреќа во Јужен Судан загинале најмалу 17 луѓе. Пристапот на спасувачките екипи бил отежнат поради неодамнешните обилни дождови. На местото на несреќата пристигнал и јужносуданскиот министер за сообраќај, Мадут Баир Јел. Според очевидци едно лице било пренесено во болница. Сѐ уште нема информации што довело до падот на авионот Ан-26 кратко по полетувањето од аеродромот во Џуба.