|

Најстарата парна локомотива на БДЖ ќе влече божиќен воз од Софија до Банкја

Божиќен воз со парна локомотива ќе патува од Софија до Банкја. Празничната композиција ќе биде составена од три украсени вагони и ќе тргне од Централната станица во Софија во 11:10 часот.

Возот ќе го влече најстарата реставрирана парна локомотива од возниот парк на Бугарските државни железници и ќе ја помине рутата за 30 минути.

Во Банкја патниците ќе имаат можност да го посетат Божиќниот град во центарот на градот.

Поради екстремниот интерес и брзото исцрпување на билетите, БДЖ во попладневните часови организираше второ патување на релација, за кое билетите исто така се распродадени, прецизираат од железницата.Слични Објави