НЕКОЛКУ ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗА ВИБРАТОРИТЕ

//

1. Многу жени не признаваат дека имаат вибратор

Слично на мажите кои лажат за бројот на своите сексуални освојувања, и жените лажат кога ќе бидат прашани дали користат вибратори.

2. Љубов во време на криза

Интересен факт е дека по светската економска криза во 2008 година, употребата на секс играчки од овој тип опасно се зголемила. Јавно кога светот ќе ни поднесе лимони, ние купуваме нешто интересно за спалната соба, за да го намалиме стресот во секојдневниот живот.

3. Индустрија за 1 милијарда долари

Индустријата за секс играчки се проценува на над 1 000 000 000 долари, два пати повеќе од потрошувачката на кондоми.

4. Шампиони

Според студија на една од најголемите компании за кондоми, Нов Зеланд е државата со најмногу вибратори по глава на жител – над 40% од жените имаат секс играчка во своето шкафче.

5. Превенција на здравјето



Користењето на вибратор може да ја редуцира вагиналната сувост, која е проблем кај жените во годините на менопауза.

6. Различни бои во различните земји

Во зависност од земјата во која се наоѓате, локалните корисници имаат различни видувања за бојата, обликот и типот на овие секс играчки. На пример, на муштериите во Белгија им се допаѓа жолтата боја, а на тие во Франција лиљаковата.

7. Посебни вибратори со осигурачи

Денес аналните вибратори се направени со осигурувачи, бидејќи тие често создаваат проблеми, по кои лесно можеш да завршиш во болница.

Ако уште се двоумите дали да пробате нешто ново во спалната соба – немојте, бидејќи можете да испуштите навистина многу убави моменти, вклучувајќи го друштвото и на партнерот.



Претходна статија

КАКО ДА ГИ ПРЕПОЗНАЕТЕ СИМПТОМИТЕ НА МОЗОЧНИОТ УДАР

Следна статија

ЗАЕВ-ОРЈАН: ПРИЈАТЕЛСКИТЕ ОДНОСИ МЕЃУ ДВЕТЕ ЗЕМЈИ СЕ ЗАЦВРСТУВААТ ПРЕКУ БЕЗБЕДНОСНАТА И ЕКОНОМСКАТА СОРАБОТКА

Најново од Истакнато

Последниот атентатор (9)

Спомени на Крсто Петрушев (1913-2007) од Богданци, припадник на ВМРО, запишани од Владимир Перев. Сите војници