„НОВИ БОМБИ“ ЗА ЗАТВОРАЊЕТО НА А1 ТЕЛЕВИЗИЈА

На Јутјуб каналот Fenix A1 се објавени две нови „бомби“, телефонски разговори меѓу поранешната министерка за внатрешни работи Гордана Јанкуловска, Никола Груевски и Љупчо Шврговски, поранешен обвинител, како и и меѓу Драган Павловски Латас и  тогашниот директор на УЈП, Горан Трајковски, за политичката позадина за затворањето на А! телевизија, пренесува НоваТВ.

loading...

Двете видеа покажуваат политичка калкулација како најдобро да се затвори А1 Телевизија. Како што заклучуваат од НоваТв, разговорите покажуваат дека затворањето на телевизијата се водело „во политички кругови и надвор од законски релевантните институции на правосудиот систем“.

Целиот напис прочитајте го овде.


loading...

Извор: Civil Media