Ново светско чудо во Кина: Мост долг 55 километри

Изградбата на најдолгиот мост на светот се одвива според планот и таа е при крај, откако беше инсталиран и тестиран системот за осветлување, соопштија кинеските власти… (Прочитајте го целиот напис овде)