|

Обвинителката Трајчева ќе поднесе жалба на ослободителната пресуда за Ременска

Обвинителката Ивана Трајчева најави жалба за предметот „Меѓународен сојуз“, откако денеска во Кривичниот совет беше соопштена пресудата. Обвинителката истакна дека не и е јасно како обвинетата Фросина Ременски била ослободена од Обвинение.

Самите оштетени посочија дека токму поради нејзината личност, функцијата која што ја извршувала во тој момент довела до потпишување на таквите договори. Кога ги имате овие два факти коишто судот и самиот ги прифатил, неспорно денеска тоа беше кажано, навистина не знам како на крајот судот донел заклучок дека Обвинителството во текот на постапката не докажа надвор од разумно сомневање дека го сторила делото кое што и се става на товар. Но, ние како странка во постапка имаме право на жалба и сметам дека тоа право секако ќе биде искористено – рече обвинителката Трајчева.

Слични Објави