|

Обвинителот Бубевски се надева на одлука од Апелација пред да застари делото на Мијалков во „Титаник 2“

Екс шефот на УБК, Сашо Мијалков со затворска полиција беше спроведен во Кривичниот суд на судењето за „Титаник 2“.

Седна со адвокатите во претпоследниот ред од судницата и немаше прашања за сведоците, екс членовите на ДИК, Виолета Дума, Борис Кондарко и Субхи Јакупи кои по третпат одговараат на прашања во овој предмет кој беше укинат од Апелација во декември 2019 година. Обвинети се и поранешни челнови на ДИК и лидерот на ДПА, Мендух Тачи, но за нив делата не застаруваат за скоро време.

За Мијалков делото може да застари доколку до април не заврши и првостепено пред Кривичниот суд, но и со правосилна пресуда од Апелација. Обвинителот Гаврил Бубевски е оптимист.

„Гледате дека судот прави напори сето ова да заврши во најбрз можен рок. Јас се надевам дека и Апелација во предвидениот рок до моментот кога настапува апсолутна застареност ќе има своја одлука. И Основниот суд и Апелација“, вели обвинителот Бубевски.

Извор: ТелмаСлични Објави