ОД АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ БАРААТ СЛОБОДА ЗА МОРИНА И МАКЕДОНИЈА ДА ПРЕКИНЕ ДА РАБОТИ ПО ДИРЕКТИВИТЕ НА БЕЛГРАД

//

„Веднаш без никакви услови да се ослободи борецот за слобода Томор Морина. Владата на РСМ заедно со министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски и Агим Нухиу, продолжуваат да работат според директивите на Белград. Алијансата за Албанците изразува длабока огорченост и се чувствува навредена поради фактот што полицијата на РСМ го уапсила борецот за слобода Томор Морина, државјанин на Република Косово. Алијансата за Албанците преку оваа реакција и порачува на владата на РСМ дека соживот и граѓанска благосостојба не може да се постигне со провокации, апсења и монтирани процеси. На овој начин постапуваа вашите претходници и доведоа до конфликт во 2001 година. Не фрлајте масло врз огнот“. – се вели во партиското сооптшение на Алијанса за Албанците.





Претходна статија

ЗАЕВ ПРИЈАВИЛ ВО МВР ЗАКАНУВАЧКИ КОМЕНТАР: САМО КУРШУМ ЗА ТЕБЕ КОПИЛЕ

Следна статија

ФОТО: ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ВИСТИНСКОТО ЛИЦЕ НА ТАГАТА…

Најново од Вести