| |

ОД КОСОВО НАЈАВЕНО АПСЕЊЕ НА ПОЗНАТ ПОЛИТИЧАР ОД МАКЕДОНИЈА, ДАЛИ Е ТОА АЛИ АХМЕТИ?

Уште пред сведочењето пред специјалниот суд за воени злосторства на Косово на Али Ахмети, лидер на ДУИ а своевремено активист на УЧК во Косово, се шпекулираше дека е можно од сведок да биде трансформиран во осомничен.

Тие шпекулации не запреа ни подоцна, а деновиве од Косово доаѓа најава дека се очекува апсење на познат политичар од Македонија по барање на хашкиот суд за воени злосторства на Косово, јавува Вечер.

За активности во време на воените настани во Косово и непосредно потоа се спомнуваа две лица, и двајцата функционери на ДУИ: Али Ахмети за воени дејствија и Артан Груби во врска со трговијата со човечки органи познати по скандалот “жолта куќа“. Но, не се исклучуваат и неколку други лица, денес или во блиското минато исто така функционери на ДУИ.

Целиот напис прочитајте го овде.

Слични Објави