OД УТРЕ ЌЕ СЕ ОДРЖУВААТ СИТЕ ЗАКАЖАНИ СУДЕЊА

/

Основниот граѓански суд Скопје информира дека од утре ќе се одржат сите закажани судења согласно Одлуката за постапување на судовите во Република Северна Македонија во услови на зголемена опасност од вирусот ковид-19, пренесува Плусинфо.

„Одлуката за постапување на судовите во Република Северна Македонија во услови на зголемена опасност од вирусот ковид-19, донесена од страна на Судскиот Совет на Република Северна Македонија е објавена на веб страната на судот. Странките и другите учесници во постапката се должни да ги преземат сите мерки на претпазливост и заштита, согласно мерките и препораките на Владата на Република Северна Македонија и надлежните здравствени органи, во спротивно на истите нема да им се дозволи влез во судската зграда“, соопшти Основниот граѓански суд Скопје.

Претходна статија

КОРОНАВИРУС ВЛЕЗЕ ВО УШТЕ ЕДНА КЛАНИЦА ВО ГЕРМАНИЈА

Следна статија

ПОВЕЌЕ ОД 100 ДРЖАВИ БАРААТ НЕЗАВИСНА ИСТРАГА ЗА КОВИД-19

Најново од Вести