| |

ОД ВЛАДАТА СМИРУВААТ: ХИМНАТА И ИМИЊАТА НА ГРАДОВИТЕ МАКЕДОНСКИ БРОД И МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА НЕМА ДА СЕ МЕНУВААТ

Имињата на градовите Македонски Брод и Македонска Каменица нема да се менуваат. Нема да има промени и во химната, кажа на денешната прес-конференција портпаролот на Владата Миле Бошњаковски.

Во однос на името на МАНУ Бошњаковски рече дека се водат разговори со академиците и кога ќе имаат информации ќе истите ќе бидат соопштени.Слични Објави