ОДБРАНАТА НА ЈАНЕВА БАРА ОД АПЕЛАЦИЈА ДА ЈА УКИНЕ ПРЕСУДАТА ЗА „РЕКЕТ“

На голи претпоставки, без јасни докази не може да се заснова пресуда од седум години казна затвор. Обвинителството не го докажа делото кое и се става на товар на Катица Јанева, наведе нејзината одбрана, образложувајќи ја жалбата пред Апелациониот суд.

Advertisements

Поради суштествени повреди и погрешно утврдена материјална и фактичка состојба, одбраната бара првостепената пресуда за случајот „Рекет“ да биде целосно укината или случајот да биде вратен на повторно судење.

Адвокатот Дељо Кадиев, образложувајќи ја жалбата, рече дека навистина има голем број суштествени повреди на постапката за овој случај и затоа една третина од жалбата се однесува на тоа.Јавниот обвинител, посочи Кадиев, транскриптите од разговорите ги дава со свои вметнати мислења и Судот такви и ги прифаќа.

-Се влијаело, затоа што обвинителството во загради ставало свои мислења, кои се цитирани потоа и во самата пресуда, изјави Кадиев.Претходна статија

МИЛЕВСКИ: СО СТРАТЕГИЈАТА ЗА РЕГИОНАЛЕН РАЗВОЈ ДО ПОКВАЛИТЕТЕН ЖИВОТ

Следна статија

ЗАЕВ- ТИМЕРМАНС: СИЛНА ПОДДРШКА ЗА ПОЧЕТОК НА ПРЕГОВОРИТЕ

Најново од Разно