Одлуката за азил на Грујевски и Бошковски одложена на неодредено време

//

Одлуката за азил за Горан Грујевски и Никола Бошковски е одложена на неопределено време, затоа што органот што ја води постапката нема преведувач од грчки на македонски јазик и обратно, изјави денеска адвокатот Петар Василев пред Кривичниот суд по одложувањето на рочиштето за предметот „Таргет-Тврдина“.

– Како што знаете, судовите и другите органи во Грција тешко се снаоѓаат со преведувачи на македонски јазик. И во овој случај тоа беше проблем, бидејќи органот што ја води постапката за азил нема преведувач од грчки на македонски и обратно, па носењето на одлуката беше одложено на неопределено време, рече Василев… (Прочитајте го целиот напис овде)Претходна статија

Бериша: Ивановиќ го убија кругови на српските ултранационалисти

Следна статија

Словенците бесни: Им плаќате на ЕХФ, а тие нас нѐ крадат!

Најново од Вести