Одобрени 127 милиони евра за патишта и за пругата кон Бугарија

//

Преку ИПА 2 програмата на Македонија и се обезбедени 127, 2 милиони евра, дел од кои заедно со 19 милиони евра од македонскиот Буџет ќе бидат наменети за изградба на пругата кон Бугарија.

За секторот Железници алоцирани се 71,5 милиони евра и ќе бидат искористени за изградба на дел од третата фаза на пругата кон Бугарија, делница Крива Паланка – граничен премин Деве Баир, соопшти денеска Министерството за транспорт и врски.

За патишта се обезбедени 48,7 милиони евра. Со нив ќе се гради втората фаза од експресниот пат Градско – Прилеп, делница Градско – Дреново, третата лента на патот Градско – Прилеп, ќе се реконструира делницата Куманово – Ранковце, делница Плетвар, и ќе се заменат заштитните огради на автопатот на Коридор 10, во должина од 100 километри. 

Претходна статија

Францускиот институт во Скопје ја организира манифестацијата „Ноќ на идеите“

Следна статија

Европарламентот го одобри укинувањето на сезонското сметање на времето

Најново од Вести