ОСМАНИ: ИМА НАПРЕДОК ВО РАБОТАТА НА РАБОТНИТЕ ГРУПИ МЕЃУ МАКЕДОНИЈА И БУГАРИЈА

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи вели дека има напредок во работата на работните групи меѓу Македонија и Бугарија.

Евроамбасадорт Дејвид Гир рече дека во Брисел се уште се преговара за преговарачката рамка, но очекува таа да биде усвоена.

Извор: Канал 5