П.КОЛЕВ: БАНКАРИТЕ ДА СЕ ОТКАЖАТ ОД КАМАТИТЕ ЗА ДОБРОТО НА ОПШТЕСТВОТО КАКО ЦЕЛИНА

//

„Ние не треба да забораваме дека сме можеби најсиромашната држава во Европа и во едни вакви услови на криза за моја огромна жал, банкарите во оваа земја разочараа.
Тие се доволно моќни, стабилни и силни, и мислам дека можат да се откажат со дел од својата предвидена печалба под формата на камати, во корист на општеството како целина и да отпадне овој дел со каматите, бидејќи каматите не се сврзани со ликвидноста. Далеку поопасна е ситуацијата со тоа шест месеци да не ја исплаќате главнината, таа е сврзана со ликвидноста, отколку тоа да ги пролонгирате каматите или да ги отпишете каматите за тие шест месеци“, изјави Петар Колев, претседател на ГДУ, во емисијата „Само вистина“ на Канал 5.

Претходна статија

ЛОКАЛНАТА ВЛАСТ ВО КУМАНОВО БАРА ОД ВЛАДАТА ДА ВОВЕДЕ ПОСЕБЕН РЕЖИМ ЗА ВЛЕЗ И ИЗЛЕЗ ОД ГРАДОТ

Следна статија

ВЛАДАТА ДОНЕСЕ ОДЛУКА: НЕМА ВЕЌЕ ВРАБОТУВАЊА ВО ЈАВЕН СЕКТОР И НАБАВКИ НА МЕБЕЛ ОПРЕМА И ВОЗИЛА

Најново од Вести

(Фото) Вандалски акт или фотошоп- кој успеа да избрише буква од името на македонистичкиот клуб во Благоевград, напишано од внатрешната страна на излогот на клубот?!

Организацијата „Нов Асном“ денеска преку соопштение испратено до медиумите во РС Македонија се обиде да направи