П.КОЛЕВ: МЕ ИЗНЕНАДИ ПРЕДЛОГОТ ЗА ЗАЕДНИЧКО ПРОСЛАВУВАЊЕ НА ПРЕДАВАЊЕТО НА МОШТИТЕ НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ОД СОФИЈА ВО СКОПЈЕ

//

Претседателот на Граѓанско Демократската Унија Петар Колев во емисијата „Отворено“ на ТВ 24 истакна дека бил изненаден од предлогот да се прославува датумот на предавањето на моштите на Гоце Делчев од Софија во Скопје.

Колев потсети дека Борисов и Заев веќе биле дел од прослави и одбележување на ликот и делото на Гоце Делчев во Благоевград и Скопје.

Ѓорѓиев од своја страна изјави дека предлогот да се одбележува 7 октомври не бил даден со цел провокација, но така бил протолкуван од бугарска страна.Претходна статија

Д.ЃОРЃИЕВ: ВИСТИНА Е ДЕКА ДЕЛЧЕВ НАПИШАЛ ДЕКА Е БУГАРИН, НО ТОЈ ИМА СИЛНО ИЗРАЗЕН МАКЕДОНСКИ ПОЛИТИЧКИ ИДЕНТИТЕТ

Следна статија

СДСМ: ЗАКЛУЧОЦИТЕ НА СОВЕТОТ НА МИНИСТРИ НА ЕУ СЕ ЈАСНО ПРИЗНАНИЕ ЗА ДОСТИГНУВАЊАТА

Најново од Вести