ПАЦИЕНТКА НЕГАТИВНА НА КОВИД19, ПРЕНЕСЕНА МЕЃУ ЗАРАЗЕНИ ОД ОВОЈ ВИРУС ВО ИНФЕКТИВНА КЛИНИКА СКОПЈЕ

//

VOX Struga и in7, во тек на овие денови пишуваа за пациентка која од Одделот за Интерни Болести во Струга беше пренесена со Брза Помош во Инфективна Клиника во Скопје. Во Струга се сомневале дека пациентката би можела да биде инфектирана од коронавирусот Ковид19, па не чекале да излезат резултатите, затоа одлучиле истата да ја носат во Скопје. Иако нејзината здравствена состојба била тешка, со ваквиот начин лекарите уште повеќе ја ризикувале пациентката.

Резултатот излегол НЕГАТИВЕН. Но иако изгледа како добра вест, не е баш така. Пациентката сега е сместена во Клиниката за Инфективни Болести во Скопје, каде моментално се третираат пациенти во тешка состојба и позитивни на коронавирусот Ковид19. Значи е опколена од пациенти со коронавирус.Тоа значи дека трансферот на пациентката од Струга во Скопје, освен што ја ризикувал здравствената состојба на пациентката, била и огромна грешка на лекарите или пак на раководството на Општа Болница Струга. (Целиот текст прочитајте го на Vox Struga)Претходна статија

УБАВА ВЕСТ: СЕДУМГОДИШНАТА РУМЕСА ОД КОСОВО ЈА ПОБЕДИ ЛЕУКЕМИЈАТА

Следна статија

ВО АВСТРИЈА ПРИСТИГНАА НАД 200 НЕГУВАТЕЛКИ НА СТАРИ ЛИЦА ОД РОМАНИЈА И БУГАРИЈА

Најново од Вести