ПАД НА АЕРОЗАГАДУВАЊЕТО ВО ЗЕМЈАВА, УТРИНАВА НАЈЗАГАДЕНО ВО ГОСТИВАР

Мерните станици ширум земјата покажуваат дека утринава загаденоста на воздухот во земјава моментално е на многу ниско ниво, а Гостивар е најзагаден град во земјава и тоа со 60 µg/m3.

Потоа по степенот на загаденост следуваат општина Тетово со 43 µg/m3, па кај Ректоратот со 41 µg/m3, па Кичево, Гази Баба и Лисиче.