|

Пакистан го продолжува престојот за 1,45 милиони авганистански бегалци до 30 јуни 2025 година

Пакистан денеска објави дека го продолжил престојот на 1,45 милиони авганистански бегалци кои легално престојуваат во земјата до 30 јуни 2025 година.

Соопштението уследи еден ден по посетата на високиот комесар на ОН за бегалци Филип Гранди на Пакистан, пренесе АП.

„Авганистанските бегалци со соодветна документација ќе можат да престојуваат во Пакистан до 30 јуни 2025 година“, се вели во соопштението од кабинетот на пакистанскиот премиер Шехбаз Шариф.Слични Објави