| |

ПАПАТА ГИ ПОВИКА ЛУЃЕТО ВО СВЕТОТ ДА НЕ МУ СЕ ПРЕПУШТААТ НА СТРАВОТ

Папата Франциск ги повика луѓето за време на велигденската миса во празната црква „Свети Петар“ да „не се препуштат на стравот“ и да се фокусираат на „пораките на надеж“, јавува Опсервер.

На мисата што обично се одвива во полна црква со околу 10.000 луѓе, имаше само околу дваесет, вклучувајќи неколку помошници и хор помал од вообичаениот.

Во црквите ширум светот вечерните служби се одржуваа во празни цркви и се пренесуваа преку телевизија или интернет.

Слични Објави