ПАРНОТО ПОЕВТИНУВА ОД 1 АВГУСТ

//

Вкупниот трошок за топлинска енергија за потрошувачите на БЕГ се намалува за шест отсто, за потрошувачи на ЕЛЕМ Енергетика во Општина Гази Баба за 13,5 отсто, а во Скопје Север за 12 отсто, соопшти денешната прес-конференција претседателот на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги, Марко Бислимоски.

Тоа значи дека сметка од 2000 денари за парно на БЕГ на чиј систем има најмногу приклучени потрошувачи, ќе се намали за 150 денари.

Одлуките за утврдување на цените за топлинска енергија  на трите компании кои работат на територија на Град Скопје се донесени на денешната седница на регулаторот. Бислимовски  во однос на одлуката за БЕГ појасни дека поради зголемената цена на природен гас од 20,4 проценти во 2019 споредено со 2018 година,  вкупните трошоци за набавка на енергенсот на БЕГ-производство се зголемени за 24 проценти или во пари 2,6 милиони евра.

Претходна статија

ВМРО- ДПМНЕ НАЈАВИ „БОМБА“ ЌЕ ЈА ЕМИТУВА ВО 13:30 Ч.

Следна статија

КАМЧЕВ СИ ГИ БАРА НАЗАД ПАРИТЕ ОД СЛУЧАЈОТ „РЕКЕТ“

Најново од Вести