ПАЗАРЏИИ И ДЕНЕСКА ГО БЛОКИРАА БУЛЕВАРОТ СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ

Група од околу 40 трговци од Зелениот пазар изутринава повторно го блокираше булеварот Св.„Кирил и Методиј“ во Скопје, изразувајќи револт од покачувањето на цената за паркирање во централниот дел од градот.

Трговците оценуваат дека поскапиот паркинг ќе им го намали и онака нискиот промет од потрошувачите.