| |

„Пирогов“: Состојбата на преживеаните од автобуската несреќа е стабилна, тие ќе бидат отпуштани во фази

Стабилна и непроменета е состојбата на сите преживеани по автобуската несреќа на автопатот „Струма“, кои беа сместени во болницата „Пирогов“ во Софија, јавува БГНЕС.

Од „Пирогов“ јавуваат дека „на настраданите од денот на приемот до денес им се обезбедува потребната медицинска нега. Нивната состојба секојдневно се проценува и се преземаат потребните медицински мерки“.

Пациентите ќе бидат отпуштани од болницата во фази.Слични Објави