|

По невремето, 40 пријави за штети: Паднати дрвја, бандери, покриви…

По невремето што зафати дел од градските и приградските населби на град Скопје преку европскиот број за итни повици Е–112 до РЦУК Скопје стигнаа четириесетина пријави по електронска пошта.

Од нив триесетина се однесуваа на паднати дрјва на различни локации во градот, а кои го попречуваат движењето на граѓаните и одвивањето на сообраќајот, потоа на паднати бандери со струјни и телефонски кабли.

Сите електронски пријави од страна на РЦУК се препратени до дежурните служби во ЈП Паркови и Зеленило, диспечерскиот центар на ЕВН Македонија, А1, Телекабел и Телеком.

Слични Објави