ПОЧИНА ЕКРЕМ ХУСЕИН – ДОАЈЕНОТ НА МАКЕДОНСКИОТ БАЛЕТ

Денска по долго боледување на 75 годишна возраст почина Екрем Хусеин. Уметник кој ќе остане запамтен во македонската балетска историја по бројни услоги во балетските претстави на МОБ за време на неговата плодна, долгогодишна кариера.

Погребот на Хусеин ќе се одржи денеска на турските гробишта во Бутел. Поради колективниот годишен одмор комеморација во неговата матична куќа – Македонската опера и балет е најавена за следната недела.