| |

Почнува реновирањето на граничниот премин Станке Лисичково

На 21 јуни започна целосна реконструкција и модернизација на граничниот премин со Северна Македонија – Станке Лисичково. Додека траат големите градежни работи, преминот ќе биде отворен.

Повеќе од 50 години се врши само козметичка поправка на пунктот-Станке Лисичково, поради што објектот е дотраен и е најгрдото лице на влезот на државата. Вредноста на јавната набавка е над 15,4 милиони лева без ДДВ, а финансирањето е обезбедено од буџетот на Царинската агенција.

Според проектот ќе се градат 6 правци – 3 на влез и 3 на излез.Исто така ќе се изградат нова административна зграда, згради за проверка на камиони и автомобили, место за последователно распоредување на систем за рендген, две места за дезинфекција, две дрвени куќички за кучиња на бетонска локација, бетонска локација за контејнер за ладење итн.Слични Објави