|

ПОЛИЦИСКИОТ ЧАС НЕ ГО ПОЧИТУВАЛЕ 59 ЛИЦА, ОД НИВ ПРИВЕДЕНИ 32

Во текот на изминатото деноноќие на територијата на Република Северна Македонија на 141 лице им се издадени решенија за изолација, а 14 лица потпишале изјави за самоизолација, пренесува Плусинфо.

Од МВР денеска соопштија дека од страна на полициски службеници извршени се контроли кај лица во изолација и самоизолација, при што констатирано е дека четири лица не ја почитувале мерката за изолација и самоизолација.

По однос на забраната за движење во текот на изминатите 24 часа евидентирано е дека на ниво на целата држава 59 лица не ја почитувале забраната за движење, при што приведени се 32 лица, а за останатите се земени податоци и ќе следуваат соодветни мерки.

Мерката за не носење лична заштита на лице регистрирани се 255 прекршоци.Слични Објави