ПОРАДИ СЕЛФИ СЕ УРНА МОСТ СО ТУРИСТИ ВО КИНА

Вести Истакнато Свет

Поради обид на турист да направат селфи во живописното подрачје на резервоарот Донџијанг во кинеската провинција Хунан, се урна мост, објави Јужно-кинескиот моринг пост.

Туристот го блокирал мостот, како резултат се формирал застој од луѓе, при што десет луѓе паднале во водата, четворица биле  повредени.

Локалните власти ги испитуваат причините за колапсот. Според прелиминарните податоци, ова се должи на фактот дека туристот стоел на дел кој бил потенок од другите делови на мостот и бил послабо заварен.