СЕМЕЈСТВАТА НА ЖРТВИТЕ ОД ТРАГЕДИЈАТА ВО ЏЕНОВА СЕ ОТКАЖУВААТ ОД ВЛАДИНАТА ПОГРЕБНА ЦЕРЕМОНИЈА

Вести Истакнато Свет

Роднините на 16 (од вкупно 38) почининати како резултат на колапсот на мостот Моранди одбија владината погребна церемонија за нивните блиски, објави Ил фато квотидано во петокот, 17 август.

Семјетвата на новинарите има изјавија дека тоа е нивната „лична тага” и дека погребот треба да се одвива во приватна, а не во претенциозна атмосфера.

Пет жртви на трагедијата ќе бидат закопани во петокот. Државната церемонија е закажана за сабота, 18 август. Тој ден ќе биде прогласен за ден на жалост во Италија.