ПОРАНЕШНИОТ ДИРЕКТОР НА БЈБ МИТКО ЧАВКОВ ДОБИ 18 ГОДИШНА ЗАТВОРСКА КАЗНА ЗА НАСТАНИТЕ ОД 27 АПРИЛ 2017 Г.

Вести Истакнато Македонија

Поранешниот директор на БЈБ Митко Чавков беше осуден на 18 години затвор, за извршено дело „терористичко загрозување на државниот поредок“. Тоа го објави судијката Добрила Кацарска која денеска ги прочита пресудите на обвинетите за настаните од 27 април 2017 г. На Чавков ќе му се смета времето што го поминал во затворски и куќен притвор.