„ПОСЛЕДНА ГРАНИЦА – КНИГА ПРВА: ИСТАПЕНИ СЕЧИЛА“ НАЈНОВИОТ НАУЧНОФАНТАСТИЧЕН РОМАН ОД ЗОРАН МИЛОШЕВСКИ

/

Во првата половина на 22-от век, демократијата како облик на општествено уредување веќе одамна не постои и заменета е со неократијата, милитаристичко општество, чијашто главна и единствена цел е да се зачува планетата Земја и да се поттикне човековата еволуција.

Во времето кога во Европа и Африка царува наследникот на античката Римска империја ̶ моќната Медитеранска Унија, кога Азија ја делат Сесловенскиот сојуз и Синг Федерацијата… кога Јужна Америка е една огромна држава, а од пеплиштата на некогашните САД, се издига молчаливиот Тексашко-алигенски сојуз, во архипелагот острови кај некогашно Чиле, се раѓаат Големите Куќи.

Анести Симон Рико, младиот центурион и поданик на Големата Куќа Рико, ќе се најде во беспоштедна борба за својот и животот на неговите најмили. Борба против останатите Големи Куќи и мистериозното Братство на Интервентите, коешто има свои планови за иднината на човештвото. Борба што ќе ја измени историјата и ќе им даде сосема поинаков тек на настаните.

„Последна граница: Истапени сечила“ е првиот дел од научно фантастичната авантура, исполнета со eксплозивна акција, беспоштедни битки и блицкриг војни. Авантура што ќе ве држи напнати до последната страница и нема да ви дозволи да мислите на ништо друго, освен на нејзиното продолжение.

Претходна статија

КОИ ОД ЗНАЦИТЕ ВО ХОРОСКОПОТ СЕ „СКАРАНИ“ СО РОМАНТИКАТА?

Следна статија

ТОМОР МОРИНА ИЗЛЕГУВА ОД ПРИТВОР

Најново од Истакнато

Ќорсокак

Пишува: Владимир Перев На 24 јуни 2022 година стана пресврт, револуција во менталната матрица на бугарите