ПОВЕЌЕ ОД 1,5 МИЛИОН ПОЧИНАТИ ОД КОВИД-19 ВО СВЕТОТ

Бројот на смртни случаи од коронавирусот во светот денеска надмина 1,5 милиони луѓе, покажуваат податоците на веб страницата worlodmeters.info.

loading...

Најмногу смртни случаи има САД – 278.847, следува Бразил, со 174.531, Индија е на трето место со 138.657 смртни случаи, Мексико е на четврто со 107.565, а Англија е петта со 59.699 починати.Со 1,5 милиони смртни случаи, стапката на смртност од коронавирус во моментов е малку над три проценти.

loading...