ПОЖАР ВО ЗАТВОРОТ ВО ИДРИЗОВО

Утрово околу 4 часот во затворот во Идризово избувнал пожар, при што изгорела кровната конструкција.

Според првичните информации од затворот, причина за пожарот најверојатно е човечки фактор. Огнот брзо бил ставен под контрола,
повредени лица нема, а причинета е само материјална штета.