ПРАТЕНИЦИТЕ ВО БУГАРИЈА НЕМА ДА ЗЕМААТ ПЛАТА ДОДЕКА ТРАЕ ВОНРЕДНАТА СОСТОЈБА

//

Пратениците, членовите на Советот на министри, членовите на политичките кабинети и шефовите на државните агенции нема да добиваат надомест од 1 април до крајот на вонредната состојба, изгласа вчера бугарскиот парламентот со 170 гласови ЗА.

Предлогот дојде од Красимир Ципов (ГЕРБ), откако заврши расправата за измените во Законот за вонредни мерки.Претходна статија

ПЕТАР КОЛЕВ: ПОСВЕТЕНО НА ХЕРОИТЕ, СРАМНИТЕ ИСКЛУЧОЦИ И НИВНИТЕ ПРОБЛЕМИ!

Следна статија

ТРЕНДАФИЛОВ: ВЛАДАТА, ПАРИТЕ ПРЕДВИДЕНИ СО МЕРКИТЕ ЗА СПАСУВАЊЕ НА РАБОТНИТЕ МЕСТА, ДА ГИ ИСПЛАТИ ДИРЕКТНО НА РАБОТНИЦИТЕ, А НЕ НА КОМПАНИИТЕ

Најново од Вести