| |

„Преспанските камбани“ на бугарскиот писател од Прилеп Димитар Талев е највисоко рангираната книга во Бугарија

Делото „Преспанските камбани“ од тетралогијата на Димитар Талев „Железниот светилник“, „Преспанските камбани“, „Илинден“, „Гласовите ви ги слушам“ е највисоко оценетата книга во Бугарија според рангирањето објавено од WordFinderX на највисоко оценетите книги од локални автори во повеќе од 130 земји. Рангирањето е направено според преференциите на корисниците на Goodreads, јавува БГНЕС.

За да прикаже разновидна слика за популарната светска литература, WordFinderX ги намали најдобрите книги во секоја земја на дела од локални автори. Експертите потоа ги анализираа оценките на корисниците од Goodreads за да ги утврдат најпопуларните книги ширум светот.

За Бугарија оваа книга е „Преспанските камбани“ од Димитар Талев, оценета со 4,66 ѕвезди.

Слични Објави