| |

Претседателот Румен Радев се сретна со децата на загинатите вработени во бугарското МВР

За мене е чест да се сретнам со борбени млади луѓе кои го чуваат светлиот спомен на своите родители, кои вложија напор и ги дадоа своите животи за доброто на Бугарија. Ова го изјави бугарскиот претседател Румен Радев за време на денешниот разговор во претседателската институција со деца на починати вработени во системот на Министерството за внатрешни работи (МВР) во рамките на Фондацијата „Емил Шарков“, соопшти прес-службата на шефот на државата.

Фондацијата е основана во 2014 година од сопругата на починатиот командос на Специјалниот противтерористички одред (СПТО) Емил Шарков, а нејзината главна цел е поддршка на децата на починатите вработени во системот на Министерството за внатрешни работи. Шефот на државата во разговорот го издвои светлиот пример и аманет на вработените во МВР кои загинале за време на извршувањето на својата должност, кои му даваат сила да го надминат секое искушение не само на нивните деца, туку и целото бугарско општество.

На 6 октомври се одржа свеченото доделување на наградите на победниците на деветтиот хуманитарен турнир „Емил Шарков“ за поддршка на децата на загинатите и починатите вработени во Министерството за внатрешни работи.

Слични Објави