Претставници на фондацијата „Димитар Талев“ Сандански го посетија лобното место на водачот на ВМРО, Тодор Александров

//

Претставници на фондацијата „Димитар Талев“ од град Сандански заедно со редовниот колумнист и соработник на порталот Трибуна, Владимир Перев, го посетија лобното место на последниот пирински цар и водач на ВМРО, Тодор Александров, во Пирин планина.

На настанот беа присутни Димитар Тошев, Димитар Чапк’нов и Николај Бојчев. Отец Митко од селото Џигурово отслужи опело на местото каде што бил убиен Тодор Александров.

Погледнете ја галеријата од самиот настан:

Претходна статија

Нуредини: При загревањето на домовите граѓаните да не користат материјали кои ја загадуваат околината

Следна статија

СДСМ: Зошто Мицкоски не сака да ја даде струјата од хидроцентралите на граѓаните?

Најново од Вести