ПРИБЕ ЈА ПОФАЛИ ВЛАДАТА, НО ПОБАРА УШТЕ НАПОРИ ЗА ВОСПОСТАВУВАЊЕТО НА ВЛАДЕЕЊЕТО НА ПРАВОТО

//

Рајнхард Прибе, кој ја предводи експертската група на ЕУ задолжена за системски прашања, за време на Меѓународната научна конференција за реформите на безбедносниот систем што се одржува во Охрид, истакна дека Македонија треба да ги насочи сите ресурси и сили кон тоа да се обезбеди владеење на правото. Прибе го забележува напредокот на Македонија означен и во извештајот на ЕУ, но исто така потсетува дека македонските институции треба да сработат уште многу за да ги спроведат потребните реформи за евроинтегративниот процес.

 Претходна статија

СРЕДБА ЗАЕВ-КИРНАГ: МАКЕДОНИЈА ОЧЕКУВА ПОЧЕТОК НА ПРЕГОВОРИТЕ СО ЕУ

Следна статија

СДСМ: СТЕФОСКА- ОСТАНУВАМЕ ПОСВЕТЕНИ НА ПРОЦЕСОТ ЗА ЗАШТИТА НА СВЕТСКОТО КУЛТУРНО И ПРИРОДНО НАСЛЕДСТВО НА ОХРИД

Најново од Вести

Историскиот музеј во Благоевград ќе претстави две монографии, за ВМРО и за улогата на активните жени во бугарските заедници во Македонија и Одринска Тракија

Во Регионалниот историски музеј – Благоевград денеска ќе бидат претставени две монографии на д-р Елена Александрова,